• Biologická olympiáda - okresní kolo
        • Biologická olympiáda - okresní kolo

        • Dne 10. 4. 2019 proběhlo na GJW v Prostějově okresní kolo biologické olympiády. Naši školu reprezentovala Anna Přecechtělová ze 7. A. V její kategorii D soutěžilo celkem 19 žáků. Zabojovala a umístila se na krásném 6. místě.

          Blahopřejeme a děkujeme za reprezentaci naší školy.

                                                                                                                      Mgr. Anna Lovichová

      • Ukliďme svět – Ukliďme Česko!
        • Ukliďme svět – Ukliďme Česko!

        • Dne 5. dubna se naše škola zapojila do celorepublikové akce „Ukliďme svět – Ukliďme Česko!“ Třídy od 5. do 9. ročníku pod vedením svých vyučujících vyrazily na předem určené trasy. 5. třídy do Víceměřic, 6. A a 7. A do parku, 6. B na cyklostezku k Mokroši, 7. B kolem mostu ke splavu a k nádraží. 8. A vysadila dvě magnólie v parku, uklízeli u kostela a kapličky. 8. B šla cyklostezkou od Těšic do Tištína, 9. A od kostela ke hřbitovu a 9. B k Dřevnovicím. Žákům se podařilo vyčistit velkou část veřejného prostranství obce i blízkého okolí. Vrhali se neohroženě pro odpadky i do obtížně přístupných míst a některé „nálezy“ byly zajímavé.

          Děkujeme paní místostarostce D. Pavlíkové za pomoc při realizaci a Městysu Nezamyslice za odvezení odpadu z parku. Akci jsme si užili díky slunečnému dopoledni a příležitosti udělat společně něco dobrého pro přírodu a naše okolí.

                                                                                                                  Mgr. Dana Svobodová

      • Ptačí budky pro sýkorky - 26. března 2019
        • Ptačí budky pro sýkorky - 26. března 2019

        • Dne 26. března vyvěsili žáci 8. B spolu se svými pedagogy v parku dvě budky pro sýkory. Při práci nám asistoval místní občan pan J. Foltýn. Na stromech jsme pozorovali škůdce – kolonie ploštic, které napadly stromy. Vyvěšením budek naše péče končit nebude, o budky se budeme dál starat tak, že po ukončení hnízdní sezóny budky vyčistíme od hnízdního materiálu a trusu a připravíme vše na další hnízdění.


                                                                                                     Mgr. Dana Svobodová
           

      • Prvňáčci v knihovně
        • Prvňáčci v knihovně

        • Dne 28. 3. 2019 se vydalo téměř čtyřicet prvňáčků navštívit knihovnu v Mořicích. Protože chceme, aby děti získaly zájem o čtení, doufali jsme, že tato akce bude skvělou motivací.

          V zámeckých prostorách nás přivítal knihovník Tomáš Pavelka. První skupina žáků se přesunula do odpočinkové části, kde se usadili v pohodlných křeslech a měkoučké sedačce. Sledovali kreslené pohádky O pejskovi a kočičce.

          Druhá skupina si vyslechla čtenou verzi stejnojmenné knihy a se zájmem děti odpovídaly na kladené otázky. Tomáš měl přichystané pracovní listy a děvčata i chlapci plnili úkoly. Po svačince se skupinky žáků vyměnily. Závěrem jim byly nabídnuty tituly vhodných knih pro jejich věkovou kategorii, byl vysvětlen postup, jak se přihlásit do knihovny a sděleny další cenné informace.

          Po celou dobu zde vládla příjemná atmosféra a pohoda nám vydržela i na zpáteční cestě do školy. Všichni jsme byli spokojeni. Děkujeme Tomáši Pavelkovi za jeho ochotu se nám věnovat, a když budou děti umět už všechna písmenka, do knihovny se vrátíme a ukážeme naše čtenářské dovednosti.

                                        Iveta Dragonová, Vladimír Jakoubek

      • Školní družina na dopravním hřišti
        • Školní družina na dopravním hřišti

        • Krásné slunečné počasí využily děti 5. a 6. odd. ŠD dne 5. 4. 2019 na DDC v Prostějově.

          Na dopravní hřiště doprovázel děti pan policista Tomáš Buriánek, který dětem cestou zodpovídal spoustu otázek. Přímo v „akci“ se nás na hřišti ujali pracovníci dopravního centra v čele s paní Holickou.

          Za super strávené odpoledne a spoustu informací týkajících se pravidel silničního provozu patří všem zúčastněným velký dík.

          Jana Fialová a Renata Kyseláková

      • Matematický klokan
        • Matematický klokan

        • Již tradičně se naše škola zapojuje do celorepublikové soutěže Matematický klokan. Soutěž je určena pro všechny žáky druhého až devátého ročníku.

          Soutěží se ve čtyřech kategoriích Cvrček (2. a 3. ročník), Klokánek (4. a 5. ročník), Benjamín (6. a 7. ročník) a Kadet (8. a 9. ročník).

          Zde máme nejlepší výsledky jednotlivých kategorií na naší škole:

          Cvrček:

          1. místo – Kyselák David (3. A)
          2. místo – Rundtová Tereza ( B)
          3. místo – Zatloukal Lukáš (2. A) a Halouzková Tereza ( B)

          Klokánek:

          1. místo – Košárek Jáchym (4. A)
          2. místo – Burgetová Veronika (5. A)
          3. místo – Mucha Jan (5. B) a Rumplíková Tereza (5. B)

          Benjamín:

          1. místo – Přecechtělová Anna (7. A)
          2. místo – Přibyl Tomáš (7. A)
          3. místo – Halouzková Petra (7. A) a Jordánová Anežka (7. A)

          Kadet:

          1. místo – Kučerová Adéla (9. A)
          2. místo – Račanská Jana (9. A)
          3. místo – Holeš Martin (9. A)

          V celkovém hodnocení v okrese Prostějov se na skvělém 4. místě umístil Jáchym Košárek a na 6. místě Veronika Burgetová v kategorii Klokánek. V kategorii Benjamín se umístila Anna Přecechtělová na celkovém 8. místě.

          Gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci školy.

                      Mgr. Jarmila Balážiová

      • Prezentiáda - krajské kolo
        • Prezentiáda - krajské kolo

        • Soutěž PREZENTIÁDA je soutěž v prezentačních dovednostech. Žáci mají za úkol na zadané téma vytvořit prezentaci a svou práci během 7 až 10 minut předvést a odprezentovat. Letošní témata byla dvě: Kolik stojí štěstí a Můj nejlepší nápad.

          Soutěž Prezentiáda proběhla letos na naší škole už popáté. Do soutěže se přihlásila dvě družstva. Jejich prezentace byly odeslány do celostátní soutěže. Oba týmy postoupily do olomouckého krajského kola. Žáci obou týmů se na toto kolo pečlivě připravovali, ladili své projevy a těšili se na den D. Krajské kolo proběhlo v Olomouci v budově Moravské vysoké školy Olomouc ve čtvrtek 4. 4. 2019.

          Není zrovna jednoduché postavit se před sál plný lidí, ovšem naši žáci překonali trému, nervozitu, všetečné dotazy poroty a soupeřů a skvěle zabodovali.

          Na vynikajícím 3. místě skončil tým s názvem Green Wool – ve složení Eliška Podoláková (9. A) a Alexandra Meldušková (8. B) s tématem Můj nejlepší nápad.

          A na 5. místě skončil tým s názvem Štěstíčka složený ze žáků 9. A – Petra Matoušková, Ondřej a Zdeněk Přidalovi.

          Děkujeme za skvělou reprezentaci školy a gratulujeme.

          Mgr. Jarmila Balážiová