• Výlet 8. B
        • Výlet 8. B

        • Ve čtvrtek ráno 20. června se na školní výlet vydala i naše třída. Vlakem. Cílem bylo Brno a jako program jsme zvolili týmové hry.

          První akcí byla únikovka TheRoom. Rozdělili jsme se na tři skupiny. Těšili jsme se a také jsme byli zvědaví, jestli všechny úkoly a hádanky zvládneme a vyřešíme. Byly potřeba nejen znalosti a logické myšlení, ale velmi důležitá byla naše vzájemná spolupráce.

          Všechny tři týmy zvládly nástrahy a podařilo se nám uniknout. Dvě skupiny z Paralelního vesmíru před limitem. Parta bojující s radiací v Bunkru 13 vyvázla jen tak tak. :-)

          Pomocí MHD jsme se přesunuli do centra, kde jsme měli rozchod a čas k tomu, abychom se naobědvali.

          Pak už nás čekala další aktivita – laser game. Na tomto místě jsme nehráli poprvé. Po rozdělení do týmů jsme se vrhli do boje. Zabavili jsme se, protáhli celé tělo a navzájem se „postříleli“. :-)

          Unaveni, ale plni zážitků a dojmů jsme se vydali vlakem zpět domů. Jelikož již bylo po uzavření známek, nečekalo nás žádné učení. Jen pár posledních dní školního roku a prázdniny…

          Třída 8. B + Jarmila Krupičková + Marie Benešová

      • Deváťáci stavěli modely jaderné elektrárny
        • Deváťáci stavěli modely jaderné elektrárny

        • V jarních měsících se podařilo žákům 9. ročníku postavit modely jaderné elektrárny dle schematu. Použili přitom veškeré obalové materiály od potravin a zapojili svoji představivost a rukodělný um. Někkomu se to podařilo lépe, jiným Cílem bylo snaha o získání znalostí o funkci a významu jaderných elektráren pomocí sestavených modelů. Pochopitelně se během výuky dostalo i na otázky jaderné bezpečnosti a vlivu na životní prostředí. Tato generace žáků si rozhodně dokáže představit jak funguje jaderná elektrárna.

      • Smoothie a koktejl ve ŠD
        • Smoothie a koktejl ve ŠD

        • O tom, že i děti milují ovocné nápoje, se přesvědčily vychovatelky ŠD. Děti si ze svých zahrádek donesly ovoce a společnými silami si ve čtvrtek 20. června umixovaly ovocné smoothie a koktejl.

                                                                     Jana Fialová a Renata Kyseláková

      • 8. A v akci
        • 8. A v akci

        • V pátek 14. června se třída 8. A ráno nesešla klasicky ve třídě, ale na nádraží. Vyrazili jsme totiž do Brna na školní výlet. A čekal nás zde opravdu pestrý program. Nejprve jsme prověřili svůj důvtip, logické myšlení a schopnost týmové spolupráce v únikové hře TheRoom. Rozdělili jsme se do tří skupin, kde každá měla za úkol dostat se v časovém limitu z místnosti. Již brzy po zahájení hry se však ukázalo, že místnost není pouze jedna a rozluštění prvních kódů skupiny přivede do dalších místností plných jiných úkolů. S politováním musíme konstatovat, že se jedna skupina nestihla v časovém limitu z Bunkru 13 dostat a zemřela na radiaci. :-)

          Po krátké zastávce na oběd v centru Brna jsme se vydali na Červený Kopec, kde jsme po chvilce bloudění objevili vietnamskou džungli Red Hill Park, ve které probíhala další část programu – paintball. Už samotné oblečení se do kombinéz, vest a masek bylo v pátečním horku dosti akční, takže následné čtyřhodinové běhání, plížení se a bojování s nepřátelským týmem nás úplně pohltilo a přeneslo opravdu doprostřed tropické džungle. A ti komáři!

          Unavení, zpocení a s „válečnými“ škrábanci jsme se pozdě večer vraceli domů, ale zážitky ze skvěle prožitého dne nám zůstanou nadlouho.

          Žáci 8. A, Alice Košárková a Aneta Franzová

        • Dějepisná exkurze do komunistického tábora Vojna u Příbrami a do Prahy

        • Dne 12. června 2019 vyrazili žáci 9. tříd a dva žáci z 8. B na dějepisnou exkurzi do posledního dochovaného komunistického pracovního tábora Vojna v Lešeticích u Příbrami.

          Po trochu depresivním dopoledni čekalo žáky rozptýlení v podobě návštěvy muzea iluzí Illusion Art Museum na Staroměstském náměstí v Praze a následná prohlídka Václavského náměstí.

          Dle zúčastněných se poznávací výlet i přes pozdní návrat velmi vydařil a všichni jsme dorazili po náročném celodenním cestování domů v pořádku.

          Exkurze byla zorganizována proto, aby i žáci naší školy viděli realitu oslavovaného totalitního zřízení, kterým komunismus ve skutečnosti byl. Žáci si tak měli sami možnost vytvořit pokud možno objektivní názor na čtyřicet let naší historie. Objektivitu a informovanost je třeba zdůrazňovat, zvláště v dnešní době, kdy se nejen komunistická diktatura a její upírání základních lidských práv a svobod tolik zlehčuje a tato neblahá etapa naší historie relativizuje.

          Ondřej Čáp