• POZVÁNKA
        • POZVÁNKA

        • Den otevřených dveří pro nastávající prvňáčky a jejich rodiče.

          Přijďte si prohlédnout školu a zejména třídu budoucích prvňáčků. Průvodce vám budou dělat třídní učitelky budoucích prvňáčků.

      • Pěvecká soutěž Nezamyslický zpěváček
        • Pěvecká soutěž Nezamyslický zpěváček

        • 5. března 2024 se konala již tradiční školní pěvecká soutěž Nezamyslický zpěváček. Zúčastnilo se jí celkem 24 dětí, které zpívaly ve třech kategoriích. Během vystoupení zazněly pohádkové písně Dělání; Větře, větříčku; Vím jedno návrší; Kdyby se v komnatách a mnohé další. Úspěch měly i písně lidové. Výsledky hlasování poroty byly následující:

          V 1. kategorii 1. místo obsadil Daniel Slouka (1. A), 2. místo Marie Čápová (1. A), 3. místo vybojoval Samuel Skřek (1. B.).

          Ve 2. kategorii se na 1. místě umístil Petr Slouka (3. B), na 2. místě Ondřej Čáp (3. B) a 3. místo právem patřilo Adéle Zavřelové (2. A).

          Za 3. kategorii  získala 1. místo Julie Přecechtělová (5. A), 2. místo Viktorie Dostálíková (4. B) a 3. místo obsadil David Kvíčala (4. B).

          Je vidět, že zpěv je mezi dětmi stále oblíbený a my si určitě všichni přejeme, aby zpěváčků přibývalo a zpívání jim stále dělalo radost a potěšení. Děkujeme účinkujícím za skvělé výkony a budeme se těšit zase příští rok!

          Mgr. Petr Slouka, Mgr. Iveta Dragonová, Mgr. Michaela Slouková

      • Exkurze do Hvězdárny a planetária Brno
        • Exkurze do Hvězdárny a planetária Brno

        • Ráno 22. února 2024 se 6. třídy vydaly vlakem do Brna na exkurzi do Hvězdárny a Planetária Brno. Pedagogický doprovod zajištovali p. učitelka Svatava Bařinová a p. učitel Pavel Majoršin, spolu se dvěma asistentkami pedagoga Gabrielou Svobodníkovou a Kristýnou Frgálovou.

          Po klidné cestě vlakem všichni přesedli na tramvaj a dorazili na Kraví horu. V planetáriu byl pro žáky připraven naučný pořad „Planety: Cesta Sluneční soustavou 2D“. Usadili jsme se pohodlně v křeslech, sál zhasl a nad hlavami se objevila kupole plná hvězd. Se zájmem jsme sledovali všechna souhvězdí i planety Sluneční soustavy na obloze. Následovalo promítání naučného pořadu. První zastávkou na cestě Sluneční soustavou byl Měsíc, jediné vesmírné těleso, na kterém lidé dosud přistáli. Dalším cílem byl Mars, který se ze všech ostatních planet nejvíce podobá Zemi.  Napínavá výprava pokračovala ke čtyřem plynným obrům – Jupiteru, Saturnu, Uranu a Neptunu. Podívali jsme se na měsíce Enceladus a Europa, kde možná v budoucnu objevíme nějaké formy života. Pak jsme prolétli kolem kometárního jádra tvořeného ledem, jehož složení odpovídá materiálu, ze kterého před 4,5 miliardami roků vznikla celá Sluneční soustava. Dále jsme se zastavili na trpasličí planetě Pluto. Jediná sonda, která jej v roce 2015 navštívila, nám ukázala podivuhodný svět s tmavými krátery a zasněženými ledovci.
          Průzkum vesmíru je fascinující a vždy přináší překvapivé poznatky.

          Všichni jsme si zajímavou podívanou užili.

          Mgr. Pavel Majoršin

      • Plesový den
        • Plesový den

        • 23. února jsme si na naší škole skvěle užili Plesový den. Dívky a chlapci se oblékli do krásných společenských oděvů, k tomu přizpůsobili i účesy a doplňky a rázem se všichni proměnili v mladé dámy a uhlazené gentlemany. Finálové defilé mělo úžasnou atmosféru a naši porotci, p. uč. Jarmila Krupičková, p. as. Carmen Dočkalová a p. učitel Ondřej Čáp měli z koho vybírat.

          Než porota rozhodla o vítězech, Karolína Hrubá s tanečním partnerem Filipem Novákem ( 9. A ) zatančili  ukázku valčíku na hudbu Johanna Strausse - Na krásném modrém Dunaji. Tato něžná tečka nás dovedla k vyhlášení výsledků o nej plesový pár. Králi a královnami Plesového dne se stali Vojtěch Vožda, Nela Simandelová (1. A) a Jakub Křepelka s Adélou Páleníkovou (8. B). Gratulujeme!

          Poděkování patří rovněž Renatě Kyselákové a Kateřině Kocourkové za pořízení fotografií a hudební doprovod.

          Za ŽP Jana Kocourková a Carmen Dočkalová

      • ŠD na návštěvě v zahradnictví
        • ŠD na návštěvě v zahradnictví

        • 14. února se školní družina vydala na návštěvu do nově otevřeného zahradnictví v Nezamyslicích. Přivítala nás paní majitelka, která nám velmi ráda vysvětlila postup výsevu jarní zeleniny a květin.

          Prohlédli jsme si prodejnu a nakoupili valentýnské dárky pro své blízké. Také jsme zakoupili semínka hrášku, který jsme si hned ve čtvrtek dali vyklíčit na vatu ve školní družině, abychom na vlastní oči viděli proces klíčení, který nám popisovala paní prodavačka v obchodě.

          Vychovatelky ŠD Zuzana Kvintová a Kateřina Dostálíková

      • Sladká i slaná pokušení ve ŠD - 16. 2. 2024
        • Sladká i slaná pokušení ve ŠD - 16. 2. 2024

        • I děti ve školní družině si občas přičichnou ke kuchařskému řemeslu. A pokud si na svých kulinářských výrobcích pochutnají, tak je to o to více baví.

          V únoru se ve všech odděleních peklo nasladko i naslano a věřte, že menu bylo opravdu pestré. Na talíři se objevily: sýromáre, šunkomáre, štrúdlomáre, nafoukanci, marmelky, čokomelky, sýro-salámo-melky.

          A chutnalo opravdu všem!

          Vychovatelky ŠD

      • Geologická olympiáda – postup do krajského kola
        • Geologická olympiáda – postup do krajského kola

        • Naše škola se již třetí rokem zapojuje do Geologické olympiády, kterou vyhlašuje Masarykova univerzita ve spolupráci s Českou geologickou službou, Asociací galerií a muzeí a dalšími organizátory v jednotlivých krajích.

          Letošní ročník je tematický - tématem jsou nerostné suroviny ČR (především nerudné suroviny, ale i rudy a energetické suroviny) a s nimi spojená problematika.

          Soutěž probíhá online a žáci 9. tříd se pod vedením svých učitelek přírodopisu zapojili již 13. prosince 2023 do školního kola, následně pak 26 postupujících žáků do okresního kola, které proběhlo 16. ledna 2024. Reprezentovat naši školu tak do krajského kola bude pětice žáků: Přibylová Anna (9. A), Komárek Martin, Buriánek Filip, Hýsek Tadeáš a Koutská Vendula (9. B).

          Do Vlastivědného muzea v Olomouci se vydají v pondělí 8. dubna 2024.

          Postupujícím děkujeme za píli a budeme držet palce!

          Mgr. Anna Lovichová, Mgr. Hana Kubíková

      • Kniha mého srdce
        • Kniha mého srdce

        • I v letošním roce se žáci naší školy mohli zapojit do celostátní ankety Kniha dětského srdce. Tuto anketu vyhlašuje Knihovna J. A. Komenského v Praze. Děti vybírají knihu, kterou přečetli v roce 2023, a která se jim nejvíce zalíbila.

          Na naší škole obdržely nejvíce hlasů tituly:

          Letopisy Narnie – C. S. Lewis

          Krtkova dobrodružství – Z. Miler

          Pohádky z hájovny – G. Kopcová

          O pejskovi a kočičce – J. Čapek

           

          Děkuji všem, kteří se zapojili a odevzdali hlasovací lístek. Žáci, kteří přinesli ukázat i přečtenou knihu, obdrželi sladkou odměnu a záložku do knihy. Celkem bylo do Prahy odesláno 58 hlasovacích lístků.

          Přejeme hodně štěstí v celostátním slosování. Rovněž děkuji za vyhodnocení ankety Tereze Halouzkové (8. B), Elle Dosoudilové (8. A) a Dominice Halouskové (8. A).

          Těší nás, že knihy zůstávají Vašimi dobrými kamarády.

          Jana Kocourková, vedoucí školní knihovny.