• Vítězství v okresním kole florbalu - mladší chlapci (4.- 5. roč.) - 22.11.2018
        • Vítězství v okresním kole florbalu - mladší chlapci (4.- 5. roč.) - 22.11.2018

        • Ve čtvrtek 22. listopadu 2018 se konalo tradiční okresní kolo celorepublikového turnaje ČEPS CUP, tentokrát pro hochy. Do letošního ročníku je přihlášeno rekordní množství týmů, stejně jako u dívčích týmů. Naši mladší borci  v turnaji rozdrtili soupeře tak, že  se stali vítězové turnaje a postupují do krajského kola!

          Úvodní zápas, na který nastoupili téměř po nástupu ze šatny nepříliš rozcvičeni, sehráli proti hochům z Němčic. Přesto, že měli převahu na hřišti, podařilo se jen remizovat 4:4. V konečném důsledku to nevadilo, neboť tým z Němčic v dalším svém zápase prohrál.  

          V dalších utkáních naši kluci vysoko porazili družstvo Lipové a Hvozdu 7:1 a 7:0. Chvílemi se zápasy měnily v exhibici a nebýt "spálených" šancí, asi by soupeři odcházeli z hřiště ještě s vyšším přídělem gólů. Není třeba jmenovat jednotlivé hráče, neboť skvěle hráli jako tým, což je vidět na fotografiích z jejich radosti po vítězství a oslavách postupu.

          Na krajské kolo se již připravují 2 golmani a dalších 12 hráčů. Mají určitě šance uspět i v dalším kole soutěže. Navíc díky generálnímu sponzorovi soutěže obdrží naši chlapci a dívky celkem 2 nové brankařské helmy pro školní týmy. 

          Mgr. Petr Jordán

      • 6. místo v okresním finále florbalu - starší hoši (6.- 7. roč.) - 21.11.2018
        • 6. místo v okresním finále florbalu - starší hoši (6.- 7. roč.) - 21.11.2018

        • Hoši ze 6. a 7. ročníku postoupili z okrskového turnaje z prvního místa ve skupině mezi 8 nejlepších týmů okresu Prostějov. Již předem bylo jasné, že to nebudou mít chlapci lehké. Hráli velmi dobře, některé zápasy vyhráli, jiné prohráli, ale rozhodně zanechali dobrý dojem. Výsledkem bylo 3. místo ve finálové skupině a celkové 6. místo na okrese po součtu bodů a skore obou finalových skupin. 

          Důležité pro hráče bylo zjištění, že na sobě musí dále pracovat, aby mohli příště lépe uspět. Do budoucna jim určitě pomohou i mantinely v naší sportovní hale tak, aby se podmínky tréninku co nejvíce přiblížily soutěžím. 

           

          Mgr. Petr Jordán

      • Soutěž Významné osmičky - hlas diváka
        • Soutěž Významné osmičky - hlas diváka

        •     Na naší škole probíhala výtvarná soutěž „Významné osmičky“, která byla určena pro žáky 6. - 9. ročníku.

              Výtvarné práce žáci zpracovávali v programu Malování na počítačích. Práce jsou rozděleny podle tříd do dvou kategorií.

             Obrázky žáků 6.-7. ročníku jsou zařazeny v kategorii A, obrázky žáků 8.-9. ročníku v kategorii B.

            Do užšího výběru bylo vybráno 24 prací.Tak jako v minulých ročnících soutěže bude vyhlášena i cena žáků Hlas diváka, kdy si vy sami zvolíte nejhezčí obrázek. Hlasy můžete poslat do neděle 2. prosince 2018 na e-mail: osudoveosmicky@seznam.cz.

             Pokud jste již hlas zaslali na e-mail: souteznaseskola@seznam, hlasy budou do soutěže započítány. Pro kategorii 6.-7. ročník ve formátu A1 – A12, pro kategorie 8.-9. ročník ve formátu B1 – B12.

              Nominované obrázky si můžete prohlédnout buď na stránkách časopisu Písařík nebo ve fotogalerii.

      • Písařík je nejlepším časopisem žáků 2. stupně v republice
        • Písařík je nejlepším časopisem žáků 2. stupně v republice

        • V pátek 9. listopadu se na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně konalo celostátní setkání finalistů soutěže „Školní časopis roku 2018“.

          Zástupci naší redakce – Simona Procházková, Patrik Havlíček, David Sluka, Ondřej Matušinec a Petr Mlčoch – se zúčastnili nejen slavnostního vyhlášení celostátního kola soutěže, ale také se aktivně zapojili do novinářských dílen, workshopů s fotografy či žurnalisty a do dalších akcí pořádaných v rámci akce Multimediální den.

          Redaktoři si mohli vyzkoušet, jak se natáčí profesionální kamerou České televize, napsali svůj článek pro ČTK a zasoutěžili si s Českým rozhlasem.

          Mezi nejzajímavější stánky na multimediálním jarmarku v atriu však patřilo stanoviště Brněnského deníku Rovnost, odkud jsme si odnesli titulní stránku tohoto deníku s naší fotografií a dozvěděli jsme se více o tom, jak se vyrábí noviny. Velice nás potěšila vstřícnost a milý přístup šéfredaktora Brněnského deníku Vojtěcha Kučeráka.

          A jak jsme v soutěži školních časopisů dopadli?

          K naší obrovské radosti jsme v hlavní kategorii Tištěný časopis žáků 2. stupně ZŠ obsadili 1. místo. 

          Redakce získala ještě další dvě umístění, a to:

          • 2. místo v kategorii - Grafika
          • 4. místo v kategorii - Webový časopis žáků ZŠ

          Tento úspěch byl společným dílem celé redakce, která na tvorbě časopisu pracovala celý rok. Všem redaktorům a redaktorkám za jejich práci děkuji a blahopřeji jim k tomuto skvělému výsledku.

          Mgr. Jarmila Krupičková

      • Stromy svobody
        • Stromy svobody

        • V rámci oslav 100. výročí vzniku samostatného Československa vysadili 26. října žáci 9. tříd v areálu za zdravotním střediskem dvě lípy jako symbol zmíněného výročí a současně symbol svobody, demokracie a národních tradic. Zúčastnili se jak někteří zaměstnanci naší školy, tak i vedení městyse Nezamyslice. Paní místostarostce D. Pavlíkové děkujeme za pomoc při organizaci akce.

                                                                                                                              Mgr. Dana Svobodová

      • ŠD - zimní skřítek - 5.11.2018
        • ŠD - zimní skřítek - 5.11.2018

        •   „Dříve než začne předvánoční shon

            a zazní vánoční zvon …     

           

          …přišli rodiče 6.odd. ŠD, aby si s dětmi vytvořili zimního skřítka.

          Nad vyráběním sice převzaly vládu děti, ale poté každý sám za sebe, do naší čertovské galerie, namaloval opravdového čerta. 

          Povedené obrázky i skřítky můžete shlédnout ve fotogalerii.

                                                                                                      Kyseláková R.

      • PIŠQWORKY - oblastní turnaj
        • PIŠQWORKY - oblastní turnaj

        • Dne 7. 11. 2018 se 5 žáků z 9. B a 5 žákyň z 8. B zúčastnilo oblastního turnaje celostátní soutěže v Pišqworkách na Gymnáziu Jiřího Wolkera v Prostějově. Turnaj to nebyl jednoduchý, naši žáci se museli utkat nejen se soupeři ze základních škol ale i se zkušenými hráči ze středních škol a gymnázií z Prostějova a okolí. Přesto se deváťákům podařilo postoupit ze skupiny z prvního místa, probojovali se mezi 4 nejlepší týmy a nakonec skončili na krásném 3. místě. Osmačky se museli hned ve skupině popasovat s nejsilnějšími hráči a ze skupiny bohužel nepostoupili. Všichni hráči dali do turnaje maximum a děkujeme za skvělé reprezentování naší školy. Gratulujeme žákům z 9. B za výborné umístění – Ivetě Kocourkové, Kateřině Kocourkové, Vojtěchu Kuchařovi, Adamu Otáhalovi a Pavlu Šťastnému.


          J. Balážiová