• Dějepisná olympiáda - školní kolo
        • Dějepisná olympiáda - školní kolo

        • Ve čtvrtek 21. listopadu 2019 proběhlo školní kolo dějepisné olympiády. Zúčastnilo se celkem 11 žáků z 8. a 9. tříd.

          Tematické zaměření letošního ročníku bylo: „Dlouhé století se loučí (1880 – 1920)“.

          Výsledky:

          • 1. místo: David Sluka z 9. B
          • 2. místo: Patrik Havlíček z 9. B
          • 3. místo: Simona Holešová z 9. B

          Úspěšnými řešiteli (dosáhli alespoň 60 % z maximálního počtu bodů) se stali také: Anežka Jordánová z 8. A a Matěj Schier z 9. A.

          Do okresního kola postupuje vítěz. Další postupující žáci budou vybráni organizátorem okresního kola podle počtu bodů.

          Nejen vítězům, ale i všem zúčastněným, patří pochvala za projevenou snahu a zájem o historii. Postupujícím do okresního kola držíme palce a přejeme hodně štěstí.

          Mgr. Jarmila Krupičková

      • Pišqworky 2019
        • Pišqworky 2019

        • Školní kolo soutěže se uskutečnilo dne 24.10.2019, zúčastnilo se ho 8 týmů po pěti žácích. Všichni zuřivě sázeli kolečka a křížky...Na prvním místě skončil tým žáků 8. ročníku - Anežka Jordánová, Tomáš Přibyl, Tobiáš Obruča, Štěpán Mikala a Samuel Trávníček, na druhém místě to byl tým žáků z 9. A - Ondřej Pinkas, Adam Novotný, Petr Mlčoch, Matěj Schier a Alexandr Švábenský a třetí místo obsadila děvčata z 9. B - Simona Procházková, Anna Pazderová, Denisa Koutská, Eliis Jiráková a Daniela Jančeková. Tyto tři týmy postoupily do oblastního kola soutěže v Prostějově. Rvali se jako lvi a lvice i s podstatně staršími soupeři, ale do finálových bojů se jim nepodařilo postoupit. Přesto děkujeme všem za reprezentaci školy.

          Jarmila Balážiová

      • Školní kolo olympiády v českém jazyce
        • Školní kolo olympiády v českém jazyce

        • Ve středu 27. 11. se konalo školní kolo olympiády v českém jazyce. Soutěže se každoročně účastní žáci 8. a 9. ročníku. Letos psalo olympiádu 13 žáků. Olympiáda se skládá ze dvou částí, části jazykové a části slohové.

          Umístění:

          • 1. místo: Anežka Jordánová, 8. A
          • 2. místo: Simona Procházková, 9. B
          • 3. místo: Patrik Havlíček. 9. B

          Všem soutěžícím, zvláště pak vítězům, gratulujeme k pěkným výsledkům.

          Do okresního kola postupují žáci na 1. a 2. místě, tedy Anežka Jordánová a Simona Procházková. Žák na 3. místě – Patrik Havlíček - je náhradníkem.

                                                                                                                                                       Mgr. Marie Benešová

      • Stolní tenis - okresní finále
        • Stolní tenis - okresní finále

        • Dne 27. listopadu 2019 proběhlo v Prostějově okresní finále turnaje družstev ve stolním tenisu, ve kterém družstvo žáků naší školy vybojovalo velmi pěkné druhé místo.      

          Složení mužstva: Šimon Janík, Pavel Zdražil, Filip Malý a Richard Frank.

          Všem našim závodníkům děkujeme za předvedené výkony a vzornou reprezentaci naší školy.

          Mgr. Petr Slouka

        • Bible a my

        • Naše škola se již druhým rokem zapojila do soutěže vyhlašované MŠMT s názvem Bible a my. Jak sám název soutěže napovídá, jde o klání ve znalostech knihy, která patří k základům křesťanství. Smyslem soutěže je zprostředkovat žákům a studentům bohatství, které tato nejrozšířenější a nejpřekládanější kniha na světě představuje, její hodnoty literární, kulturní, mravní i duchovní, a tímto způsobem upozornit na její aktuálnost i v dnešní době.

          Školního kolo proběhlo na naší škole ve třech kategoriích, kdy z každé kategorie postoupili dva nejlepší do kola okresního. To proběhlo 25. listopadu v Prostějově. Naši školu zastupovali v I. kategorii Martin Komárek a Jáchym Košárek z 5. ročníku a ve II. kategorii Veronika Burgetová s Marií Rundtovou z 6. ročníku. Po písemném testu postoupilo šest nejlepších z každé kategorie do veřejného finále. Veronika a Martin skončili těsně před branami finále shodně na sedmých místech. V napínavém finálovém boji skončili Jáchym na 2. místě a Maruška na místě 3. Gratulujeme!

          Mgr. Alice Košárková

      • Dobrodružství s počítačem
        • Dobrodružství s počítačem

        •  

          Ve čtvrtek 21. listopadu 2019 se naše škola zapojila do 15. ročníku soutěže Cyrilometodějského gymnázia Prostějov s názvem Dobrodružství s počítačem. Tato výborná soutěž je určena žákům 4. a 5. tříd a prověřuje hbitost a rychlost dětí nejen při hraní her, ale především porovnává schopnosti kreativní tvorby v malování, vyhledávání informací na internetu, upravování textu a v neposlední řadě i týmovou spolupráci.

          V letošním roce se za naši školu zúčastnily dva týmy, kdy tým 5. B ve složení Tadeáš Hýsek, Eliška Judásková, Martin Komárek a Vendula Koutská obsadili pěkné 23. místo. Velkého úspěchu pak dosáhl tým 5. A ve složení Nela Jordánová, Jáchym Košárek, Natálie Mrvcová a Inna Štěpánková, kdy z třiceti zúčastněných týmů obsadili krásné druhé místo. Jedná se tak zároveň o nejlepší umístění naší školy za jedenáct let, kdy v této soutěži bojujeme. Výhercům i všem zúčastněným moc gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci naší školy v této prestižní soutěži!

          Ondřej Čáp

      • Písařík vyhrál v celostátním kole
        • Písařík vyhrál v celostátním kole

        • V pátek 22. listopadu 2019 se na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně konalo celostátní setkání finalistů soutěže „Školní časopis roku 2019“.

          Zástupci naší redakce – Eliss Jiráková, Denisa Koutská, Daniela Jančeková, Kamil Antoníček a Jiří Michalec z 9. B – reprezentovali celou naši školní redakci. Na fakultě se konaly novinářské dílny, workshopy a další akce pořádané v rámci akce Multimediální den.

          Netrpělivě jsme čekali na slavnostní vyhlášení, které se konalo až ve 13:30 hodin. Na podium pro ocenění šli naši redaktoři celkem čtyřikrát. :-)

          Nejprve za 1. místo mezi všemi časopisy základních škol v hlasování samotných redaktorů (cena školních redakcí). Dále jsme obsadili 4. místo v kategorii - Webový časopis žáků ZŠ a 2. místo v kategorii - Obsah.

          K naší obrovské radosti jsme v hlavní kategorii Tištěný časopis žáků 2. stupně ZŠ obhájili loňské 1. místo.

          Tento úspěch byl společným dílem celé redakce, která na tvorbě časopisu pracovala celý rok. Všem redaktorům a redaktorkám za jejich práci děkuji a blahopřeji jim k tomuto skvělému výsledku.

          Mgr. Jarmila Krupičková

      • Přednáška k výročí 30 let sametové revoluce Ziggy Horváth - 22.11.2019
        • Přednáška k výročí 30 let sametové revoluce Ziggy Horváth - 22.11.2019

        • Přednáška o svobodě určená pro žáky 2. stupně byla uspořádaná k 30. výročí sametové revoluce. Z. Horváth poutavým způsobem vysvětlil i zazpíval historicky důležité okamžiky ve vývoji ČR. Zejména tak činil na základě svých osobních zkušeností, neboť v roce 1989 byl ve věku blízkém našim žákům. Určitě se budeme těšit na další podobné akce nejen od Z. Horvátha.

          Jako ředitel školy děkuji autorovi přednášky za pěkně strávené dopoledne. Přesto, že se jednalo o velmi vážné téma, žáci celou dobu pozorně poslouchali. Asi i proto, že nedávná historie našeho státu se totiž příliš do učebnic dějepisu nedostala.

           

          Mgr. Petr Jordán, ředitel školy