• Tereza Račanská na republikovém finále OVOV
        • Tereza Račanská na republikovém finále OVOV

        • Již potřetí se Tereza Račanská, žákyně 8.A,  probojovala do celorepublikového finále v atletickém desetiboji. Během dvou dnů absolvovala náročný závod. I přes velkou konkurenci se neztratila a obsadila úžasné třinácté místo. Tereze moc blahopřejeme, přejeme hodně úspěchů v dalším závodění a děkujeme za příkladnou reprezentaci školy.

          Mgr. Hana Kubíková

      • „Ukliďme svět – ukliďme Česko“
        • „Ukliďme svět – ukliďme Česko“

        • V úterý 11. září se naše škola zapojila do akce „Ukliďme svět – ukliďme Česko.“ Žáci 5. – 9. ročníku pod vedením třídních učitelů a asistentek vyrazili na předem přidělené trasy: do Doloplaz a Víceměřic, na dětské hřiště a nádraží, cyklostezkou k Mokroši, cyklostezkou k Dřevnovicím, ke kapličce a do Těšic, k řece Haná, cyklostezkou k Tištínu, ke kostelu a hřbitovu. Počasí nám přece jen přálo, i když to ráno vypadalo všelijak.

          Děkuji všem účastníkům, kteří se akce zúčastnili a zbavili naše okolí odpadků - plechovek, plastových láhví, obalů od potravin a dalšího odpadu. Udělali jsme něco pro naši přírodu.

          Tak zase na jaře.
                                                                                                           

           Mgr. Dana Svobodová

      • Písařík se stal nejlepším školním časopisem v Olomouckém kraji za rok 2018
        • Písařík se stal nejlepším školním časopisem v Olomouckém kraji za rok 2018

        • Celý loňský školní rok pracovala redakce Písaříku na vydávání školního časopisu pro naše spolužáky. 

          Na jaře jsme vydali již 100. číslo. Jeho součástí byly i rozhovory s redaktory, kteří stáli u zrodu časopisu. Dokonce se nám podařilo přinést rozhovor s naším jmenovcem - hercem Martinem Písaříkem. 
          I toto jubilejní vydání jsme zaslali do soutěže školních časopisů. Netrpělivě jsme pak všichni čekali na výsledky krajského kola. 

          A k naší radosti se nám podařilo obhájit loňské 1. místo, a to jak v tištěných, tak webových časopisech. Tímto postupujeme do celostátního kola, které se uskuteční v listopadu 2018. 

          Také v tomto školním roce se redakce chystá přinášet mnoho článků - reportáží, rozhovorů, anket, hádanek, povídek, či komiksů… 
          Ráda bych citovala bývalou redaktorku Nellu Kučerovou: „Doufáme, že si náš časopis budete s úsměvem číst tak, jak my ho s radostí vyrábíme… "

          Mgr. Jarmila Krupičková

      • ŠD - Nocování ve škole - 7. 9. 2018
        • ŠD - Nocování ve škole - 7. 9. 2018

        • Návštěva kina se stala již pravidelnou činností ŠD na začátku školního roku. Letošní promítání filmu COCO v Němčicích na Hanou absolvovalo 84 dětí z Nezamyslic a blízkého okolí pod dozorem svých vychovatelek 7. září 2018.

          Příběh dětského filmu nás všechny teleportoval do dalekého Mexika, kde každoročně slaví Svátek mrtvých. Mimo přiblížení mexických tradic a zvyků nám poutavou formou vypráví příběh malého Miguela, který si plní svou touhu stát se uznávaným hudebníkem. Souhrou neuvěřitelných okolností se jeho dobrodružství odehrává v „barevné“ Říši mrtvých.

          Stejně tak, jako malý Miguel, má i každý žáček ŠD svá tajná přání. Jedním z nich je v mnoha případech i další návštěva kina a následné nocování ve škole. I my, vychovatelky ŠD, pokud je to jen trochu v našich silách, rády děti mile překvapíme. Není nic příjemnějšího, než být posly dobrých zpráv. Proto mohu prozradit, že v tomto školním roce jim toto přání ještě minimálně jednou splníme.

          Jana Fialová