• "Stavba" jaderné elektrárny v 9. ročníku - 10.4.2018
        • "Stavba" jaderné elektrárny v 9. ročníku - 10.4.2018

        • Do galerie "Stavba" jaderné elektrárny v 9. ročníku - 10.4.2018 byly přidány fotografie.

          Žáci 9. ročníku mohli v rámci fyzikálního projektu zjistit, z jakých hlavních částí se skládá jaderná elektrárna. Měli za úkol sestavit model složitého zařízení z běžně dostupných materiálů či nepotřebných obalů od potravin či jiných výrobků. Bylo úžasné sledovat, jak jsou tito dospívající žáci kreativní a mají velkou schopnost kooperovat mezi sebou navzájem. Tito žáci rozhodně budou vědět, že z chladících věží uniká jen vodní pára a uran jako palivo nehoří v žádném kotli. Výsledek jejich povedených didaktických modelů můžete posoudit na fotografiích. 

          P. Jordán

      • Vítězství v okr. kole fotbalové soutěže
        • Vítězství v okr. kole fotbalové soutěže

        • Včera 25. dubna 2018 proběhlo v Prostějově okresní kolo fotbalového turnaje McDonald´s Cup, ve kterém družstvo žáků naší školy vybojovalo fantastické první místo a postoupilo do okresního finále, které se bude konat 10. května.
          Složení mužstva: Malý Filip, Saulich Štěpán, Frank Richard , Mikala Štěpán, Vavrys Martin, Pavelka František, Musil Patrik, Kadlec Ladislav, Matušinec Matěj, Malík Jiří, Navrátil Aleš, Křepelka Zbyněk a Přikryl Adam.


          Všem zúčastněným děkujeme a velké poděkování patří také trenérovi panu J. Starobovi a vedoucímu akce panu Mgr. P. Sloukovi.

      • Ekologicko-přírodovědná soutěž - Zlatý list
        • Ekologicko-přírodovědná soutěž - Zlatý list

        • Dne 24. dubna proběhlo na táborové základně DDM Orion Němčice nad/Hanou Oblastní kolo soutěže Zlatý list. Za krásného počasí  jsme vyrazili vlakem do Dzbelu.  Na stanovištích  prověřovali  odborníci jejich znalosti z různých přírodovědných oborů a cestou museli určovat stromy.

          Naši školu reprezentovaly dva týmy – Ochránci přírody a Lesní děti. Ochránci přírody ve složení: A. Cesarová, M. Malá, K. Popirecinii, M. Horák, J. Rubáč a Š. Trávníček zvítězili mezi sedmi týmy starších žáků. Lesní děti obsadily pěkné 4. místo.

          Děkujeme za vynikající reprezentaci školy a vítěznému týmu budeme držet pěsti v krajském kole, které se uskuteční 18. května v Olomouci.

                            Těšíme se zase za rok ve Dzbelu!           

                                                                                                                  Dana Svobodová

      • Ukliďme svět, ukliďme Česko
        • Ukliďme svět, ukliďme Česko

        • Již podruhé se žáci naší školy zapojili dne 6. dubna 2018 do akce „Ukliďme svět, ukliďme Česko“. Třídy od 5. – 9. ročníku pod vedením učitelů vyrazily na předem vybrané trasy – na stezku do Dřevnovic, cestu k Doloplazům, stezku Těšice – Tištín, Těšice – Dřevnovice, k  nádraží. Žáci sbírali odpadky, upravovali prostranství  školy, odváželi starý písek z pískovišť u školy i školky, sázeli magnólie u pošty, vysazovali květináče u kostela, uklízeli cestou na Mokroš.

          Příští rok si okolí školy a obce opět uklidíme a doufáme, že již budou naše pytle na odpadky téměř prázdné.

          Chci tímto poděkovat všem zúčastněným a velký dík patří paní místostarostce D. Pavlíkové, která nám zajistila stromy a potřebný materiál.

                                                                                                         Tak zase za rok!

                                                                                                         Dana Svobodová