• Atletické závody
        • Atletické závody

        • Atletické závody

          Dne 5. 4. 2017 se v Prostějově účastnila naše škola atletických závodů okresního kola OVOV pod patronací mistryně světa Šárky Kašpárkové. V celkovém hodnocení všech škol jsme se umístili na 5. místě.                                                                        Výrazným úspěchem však skončilo hodnocení jednotlivců. V kategorii dívek, ročník 2006, se umístila na třetím místě Marie Župková. V kategorii dívek, ročník 2005, získala druhé místo Tereza Račanská, která společně s Lukášem Navrátilem, který obsadil čtvrté místo v kategorii chlapců, ročník 2004, vybojovali zároveň postup do krajského kola.

          Všem našim závdníků děkujeme za předvedené výkony a vzornou reprezentaci naší školy.                                                    

                                 

          Mgr. Petr Slouka

      • Ukliďme Česko
        • Ukliďme Česko

        • Projekt „Ukliďme svět, ukliďme Česko“

          V dubnu se každoročně slaví Den Země. K tomuto svátku probíhá po celém světě řada akcí. Jednou z nich je celostátní projekt „Ukliďme svět, ukliďme Česko“, do kterého se zapojila i naše škola v pátek 21. dubna dopoledne. Třídy pod vedením svých učitelů vyrazily na předem přidělené trasy.

          Žáci pracovali nejen v okolí školy, na školní zahradě, kolem cyklostezky k Mořicím a Těšicím,  u nádraží, na Mokroši, ale také sázeli  stromy v blízkosti čistírny odpadních vod, u kaple Panny Marie a v parku v Nezamyslicích. I když bylo zrána poměrně zima a den předem hrozilo odvolání naší akce, tak se k nám přece jen počasí neobrátilo zády a my si mohli užít aktivního pohybu na čerstvém vzduchu za slunečného počasí.  

          Osmáci objevili na zpáteční cestě v řece Haná staré křeslo a pneumatiku, bohužel se nám nic nepodařilo „vylovit“, protože jsme k tomu neměli potřebné vybavení a ještě hrozilo nedobrovolné vykoupání. Příště se dovybavíme.

          Děkuji paní místostarostce D. Pavlíkové a panu starostovi V. Michlíčkovi za materiální zajištění, vedení školy, které akci podpořilo, všem pedagogům, panu školníkovi S. Puklovi za pomoc při sázení a všem žákům,  kteří se zapojili a které neodradilo chladné počasí.

                                                                                                                               Tak zase na podzim!

          Mgr. Dana Svobodová

      • Prezentiáda
        • Prezentiáda

        • Prezentiáda

          Dne 27.3.2017 proběhlo v naší škole Školní kolo celostátní soutěže PREZENTIÁDA, což je soutěž v prezentačních dovednostech. Žáci měli za úkol na zadané téma vytvořit prezentaci a svou práci během 7 až 10 minut předvést a odprezentovat. Letošní téma byla dvě a to na téma: Jak (ne)učit ve škole a Nejdůležitější věc na světě. Školního kola se zúčastnilo celkem 8 týmů ze 7. až 9. ročníku.

          Výsledky školního kola:

          1. místo – Petr Čech, Nella Kučerová, Natálie Peldová (tým 2ku1)
          2. místo – Eliška Podoláková, Ondřej Přidal (tým P.E.P.O.)
          3. místo – Samuel Hučín, Martin Flajzar

          První dva týmy se zúčastnili krajského kola Prezentiády v Olomouci, které se konalo 19. 4. 2017. Přes velkou nervozitu se umístili na krásném 3. místě tým P.E.P.O  a na 4. místě tým 2ku1. Gratulujeme.

          Mgr. Jarmila Balážiová

      • Noc s Andersenem ve 2. A
        • Noc s Andersenem ve 2. A

        • V pátek 31. března druháci vyměnili svoje pohodlné postýlky za karimatku a spacák, přibalili polštářek, oblíbenou knížku a plyšového mazlíčka, aby se přidali k tisícům dalších nejen z Česka ale i dalších států Evropy a strávili ve škole Noc s Andersenem. Tato akce má za úkol podpořit čtenářskou gramotnost. Děti si formou her, kvízů, skládaček, hádanek  a dalších soutěží připomněly pohádky nejen tohoto slavného spisovatele, ale i další z řad klasických i moderních. Když se neúprosně přihlásila hladová bříška, nastalo hodování, protože mnohé maminky nelenily a upekly opravdové skvosty. Každý toužil ochutnat od všeho trošku. Žízeň uhasil čaj od paní kuchařek a pak následovala očekávaná stezka odvahy.  I když trasa vedla velmi dobře známými chodbami školy, nebylo vůbec jednoduché překonat strach. Nakonec se to podařilo úplně všem. Poté unaveni zalehli do spacáků.

          Překvapila je však nečekaná návštěva. Sám pan Andersen oblečený v oděvu císaře přišel, aby dětem přečetl na dobrou noc svoji pohádku Císařovy nové šaty. Děti se zaujetím poslouchaly  a mnohým se klížily oči, takže plánované čtení vlastní knížky muselo být odsunuto až na ráno. Někteří již čtou pravidelně a neradi se vzdávali svého večerního čtení. Ale co by neudělali pro svoje unavené kamarády. Domů si každý odnesl diplom, pohlednici a záložku s postavami Čtyřlístku, které letošní Noc provázely. Všem se akce líbila a jednohlasně se shodli na tom, že za rok ji zopakujeme.
                                                                                                                                   

          M. Oralová