• Vodní hrátky
        • Vodní hrátky

        • Vodní hrátky

          Tak jsme nazvali jednu z posledních zábavných akcí ŠD v 1. a 2. odd., která proběhla v úterý 20.6.2017 na školní zahradě. Soutěžili jsme ve dvou družstvech a děti se musely vypořádat s netradičními vodními úkoly – plnily PET láhve injekční stříkačkou, hrály přehazovanou s gumovými rukavicemi naplněnými vodou, vyvolávanou nafukovacím míčem s vodou, lovily žraloky ústy v kyblíku plném vody…

          Úkolů byla spousta, ale odjezdy autobusů nás velmi tlačily. A tak mnohé děti odjížděly domů mokré, ale odpoledne si dokonale užily.

           

          Jana Fialová

           

      • 6. A a 7. B na výletě
        • 6. A a 7. B na výletě

        • 6.A a 7. B na výletě

          S blížícím se koncem školního roku nastává doba školních výletů. Proto také žáci ze třídy 6. A a třídy 7. B, ráno 13. června, namísto do škoních lavic zamířili do autobusu. Ten nás odvezl nejprve do Dolní Rožínky, kde jsme navštívili strašidelný zámek DraxMoor. Po vydatné porci ječení, bloudění mezi strašidly a po cestě strašidelným výtahem jsme se pak přesunuli do westernového areálu Šikland. Zde byl pro nás připraven kvíz na téma kovbojů, indiánů a dobývání divokého západu a mnoho rozličných westernových atrakcí – jízda na divokém býku, Pacific vláček, jízda na koni, střelba, bludiště, aj. Po vydatném obědě jsme s nedočkavostí naplnili hlediště přírodního amfiteátru a zhlédli výborně zpracovanou a napínavou westernovou show plnou idiánů, kovbojů a ukázek jejich dovedností. Čas nám zbyl i na návštěvu indiánské vesnice a prozkoumání všech zákoutí westernového městečka. Domů jsme se vrátili vpodvečer sice unavení, ale spokojení a plní zážitků z krásného dne. 

          Alice Košárková a Ondřej Čáp

      • Kampaň proti kouření
        • Kampaň proti kouření

        • Kampaň proti kouření

          V pátek 2. června 2017 se na naší škole již tradičně konal projektový den žáků z osmých ročníku s názvem „Kampaň proti kouření“. Všichni žáci z druhého stupně se dozvěděli o složení cigaret, škodlivých účincích na organismus, o způsobu odvykání na závislosti cigaret, značkách cigaret, cenách cigaret, apod. Zhlédli krátké poučné video o dopadu kouření na společnost. Zahráli si krátké hry např.: puzzle, kufr, křížovka, osmisměrka. A na závěr si vyzkoušeli pokus o škodlivosti jedné cigarety. Děkuji žákům z osmých tříd, kteří se na projektovém dni aktivně účastnili.

          Mgr. Veronika Žvátorová