• Vítězství v krajském kole soutěže Finanční gramotnost
        • Vítězství v krajském kole soutěže Finanční gramotnost

        • Družstvo deváťáků ve složení Eliss Jiráková, Jiří Michalec a Michaela Straková se na začátku března utkalo v krajském kole soutěže Finanční gramotnost s dalšími vítězi okresních kol.

          Naši soutěžící zodpověděli všechny otázky správně a s plným počtem bodů zaslouženě zvítězili. Postoupili tak do celostátního finále, které se mělo konat v České národní bance v Praze 27. března. Tento termín je však kvůli současné situaci zrušen.

          Ať to s celostátním kolem dopadne jakkoliv, pro nás jsou Eliss, Jirka a Míša vítězi již nyní. :-) Gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci školy.

          Mgr. Jarmila Krupičková

      • Florbalisté po vyrovnaném boji nepostoupili - 10.3.2020
        • Florbalisté po vyrovnaném boji nepostoupili - 10.3.2020

        • Poslední akce před uzavřením škol měla skvělou diváckou atmosféru. Konal se zápas o postup v tradičním moravském turnaji POLAR STREET HOCKEY 2020.

          Po roce jsme chtěli vrátit porážku florbalistům ze ZŠ Němčice nad Hanou a téměř se to v domácím prostředí povedlo. Naši hoši ze 6. a 7. ročníku zaslouží pochvalu a rozhodně ukázali, že umí nevzdávat zápas. První utkání v rámci dvouzápasového klání už prohrávali 0:3 a stav otočili na 5:3, ale v závěru vedení ztratili. První duel tedy skončil 5:5. Pozn. k soutěži - v tomto turnaji se hráje vždy systémem 4 +1 (4 hráči a jeden brankař) a jen 1 náhradník. Proto je soutěž docela fyzicky náročná, i když se hraje na menším hřišti.

          Po krátké přestávce, kdy si čekání starší spolužáci (jako diváci) krátili chvíli pseudomexickou vlnou, se hoši hodlali poprat o postup do Ostravy. Bohužel se vstup do druhého zápasu nepodařilo úplně zvládnout. Vlastními chybami v obraně jsme již prohrávali o 3 góly. I díky skvělému výkonu našeho brankaře Zbyňka Křepelky nebyl počet gólů ještě vyšší.  Hoši dali soupeřům kontaktní gól, ale pak opět chybovali. Vzhledem k ubíhajícímu času již vzrůstala nervozita a soupeř již  začal pomalu oslavovat postup. Nicméně naši borci ještě zabrali a zápas dotáhli do výsledku 5:7. Bohužel zabrali příliš pozdě a tak jsme už po zápase mohli soupeřům již jen popřát skvělé výsledky v dalších bojích. To už jsme se dozvěděli bleskovou zprávu o uzavření škol. Na dlouhou dobu to tedy bylo pravděpodobně poslední sportovní klání pro naše žáky.

          Na fotografiích si můžete prohlédnout, jak vše probíhalo a kdo byl v našem týmu: brankář Zbyněk Křepelka, obětaví obránci Jakub Strýček, Marián Čupka a Jiří Malík a běhaví útočníci Adam Přikryl s Matějem Matušincem.

          Rád bych poděkoval všem divákům s nejvíce fandící paní učitelkou tělocviku Hanou Kubíkovou a nesmíme zapomenout na časoměřiče O. Matušince s L. Kadlecem a také na žáky navštěvující kroužek florbalu, kteří připravili hrací plochu. Letos jsme mohli tento zápas hrát na domácím hřišti také díky tomu, že městys Nezamyslice pořídil i s přispěním dotace olomouckého kraje certifikované florbalové mantinely.

          Těšíme se na obnovení sportování a "běžného" školního života.

           

          Mgr. Petr Jordán, trenér florbalového kroužku

           

           

      • „Všechny tváře vody“ - 2. kolo
        • „Všechny tváře vody“ - 2. kolo

        • V únoru proběhlo 2. kolo korespondenční soutěže „Všechny tváře vody“, ve kterém se tým mladších žáků ve složení V. Burgetová, L. Cyprianová a H. Přecechtěl umístil na 2. místě.

          Blahopřejeme a přejeme hodně štěstí v kole třetím.

                                                                                                                                                                                       Mgr. Dana Svobodová

      • Smažení palačinek
        • Smažení palačinek

        • V únoru jsme si v 1. oddělení ŠD pochutnávali na palačinkách. Někteří s marmeládou, jiní s nutellou.

          A co nemohlo chybět na žádné palačince? No přeci pořádná porce šlehačky.

          Protože se rádi pochlubíme svým kuchařským uměním, pozvali jsme na ochutnávku i děti z ostatních oddělení ŠD. :-)

          Zuzana Kvintová, vychovatelka

      • Okresní kolo zeměpisné olympiády
        • Okresní kolo zeměpisné olympiády

        • Dne 26. února proběhlo v Prostějově na ZŠ Majakovského okresní kolo zeměpisné olympiády.

          Mezi 15 soutěžícími se v kategorii C umístil David Sluka z 9. B na pěkném 7. místě.

          Blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci naší školy.

                                                                                                             Mgr. Dana Svobodová