• 7. B na výletě v Olomouci
        • 7. B na výletě v Olomouci

        • Dne 27. června 2023 jsme jeli na školní výlet do Olomouce, kde nás čekal nabitý program. Nejprve jsme navštívili lanové centrum PROUD, kde jsme si mohli vyzkoušet šplh do výšky 12 metrů  a adrenalinovou houpačku, kterou nás vyvezli do výšky 16 metrů. Dalším bodem programu byla laser game - každý jsme si zastříleli dvakrát a byla to obrovská legrace. Po skončení hry jsme navštívili Pevnost poznání a tam jsme si mohli zkusit různé technologie a vědecké hry. Zakončení programu bylo v nákupním centru – Šantovka s rozchodem a nákupy.

          Velice jsme si to užili ani minutu jsme se nenudili.

          Třída 7. B

      • Galerie Na plotě
        • Galerie Na plotě

        • Název letošní výstavy Na plotě byl Lodí, autem, letadlem.

          Téma tvoří státy světa, jako inspirace na dovolenou. Žáci prvního stupně „cestují“ převážně po Evropě, žáci druhého stupně měli hranice neomezené.

          Jednotlivé země pro každou třídu si rozlosovali členové žákovského parlamentu na poslední letošní schůzce začátkem června. Každá třída obdržela vlajku s QR kódem, který skrývá hymnu daného státu. Úkolem žáků bylo vyhledat informace k dané destinaci - fauna, flóra, zvyky, jídlo, zajímavost, osobnost, úryvek v daném jazyce, suvenýry, sport aj.

          Jako zdroj posloužily vlastní vědomosti či zkušenosti, znalosti učitelů, ale především internet, knihy, atlasy, učebnice apod. Žáci mohli pracovat ve skupinkách, technika zpracování byla libovolná - kresba, lepení či psaní.

          Náměty obrázků jsou velmi pestré a zajímavé - ostatně, přijďte se přesvědčit sami, jste srdečně zváni!

          Velké poděkování patří nejen dětem za obrázky, ale i jejich učitelům, asistentům a zejména učitelům Vv za skvělou spolupráci.

          Díky za povedenou akci a zároveň krásné prázdniny, pestrý odpočinek a slunné dny Vám přeje

          Jana Kocourková a členové ŽP

      • Hledačská výzva pro čtenáře
        • Hledačská výzva pro čtenáře

        • Deváté ročníky opět dozdobily dvě knihy na památku pro ostatní žáky. Knihy jsou ukryty ve školní knihovně, děti mají k dispozici nápovědy, které naleznou i na nástěnce u vchodu do školy, v šatnách a na dveřích knihovny.

          Případnou další pomoc naleznou u správkyně knihovny Jany Kocourkové.
          Každý úspěšný řešitel po přečtení knihy a zodpovězení kontrolních otázek obdrží drobnou odměnu.

          Mnoho zdaru při hledání a pěkné počteníčko přeje

          Jana Kocourková

      • Návrháři triček ve 4. oddělení školní družiny
        • Návrháři triček ve 4. oddělení školní družiny

        • S nadcházejícím příchodem léta jsme se ve školní družině rozhodli, že si osvěžíme šatník pro horké dny. Proto jsme si navrhli a nakreslili obrázky na tisk triček, který nám byl umožněn v tiskovém středisku v Copy pointu v Prostějově.

          Dětem byla dovolena jakákoliv technika od kresby tužkou či malbou pastelkami, fixy či akvarelovými barvami. Podmínkou však byla vlastní autorská kresba, což pro nikoho z dětí nebyl problém.

          Někteří tak použili zcela vlastní fantazii, jiní se inspirovali obrázky z časopisů, jako je např. ABC.

          Děti měly z triček velkou radost, za což patří velké poděkování Copypointu za kvalitní zpracování a paní Koutné za finanční dar.

                                                                                                                                  Vychovatelka Iva Friedbergová

      • 9. B na třídním výletu v Krásné Moravě
        • 9. B na třídním výletu v Krásné Moravě

        • Pro svůj poslední, čtyřdenní školní výlet, jsme se rozhodli navštívit kemp Krásná Morava, abychom pokračovali v naší tříleté tradici. Náš výlet byl plně nabitý, hned první den, co jsme dorazili, nás čekalo stavění stanů a zábavné sjíždění řeky Moravy na raftech. Někteří z nás se v řece i vykoupali. Druhý den odpoledne jsme si užili jízdu na motokárách a podvečerní nakupování v galerii Šantovka. Třetí den byl ze všech nejnáročnější, čekala nás jízda na koloběžkách na Loveckou chatu, která nám zabrala celý den. Čtvrtý den ráno si někteří odvážlivci vyzkoušeli adrenalinovou houpačku ve výši 16 metrů v lanovém centru PROUD. Odpoledne jsme se vydali pěšky na Poděbrady, kde jsme se osvěžili ve vodě. Poté už nezbývalo nic jiného než jet domů. Výlet jsme si všichni užili, ještě na něj budeme dlouho vzpomínat.

          Za 9. B Tereza Rumplíková

      • Návštěva zoo - vyhlášení soutěže v malování
        • Návštěva zoo - vyhlášení soutěže v malování

        • Letošní školní rok se již tradičně konala na 2. stupni soutěž v digitálním malování. Tématem letošního ročníku byla Návštěva Zoo.

          Žáci svými výtvory opět nasadili vysokou laťku a odborná porota, složená z vyučujících informatiky J. Balážiové, O. Čápa, P. Jordána a J. Krupičkové neměla jednoduché rozhodování. Do užšího finále postoupilo 12 obrázků z kategorie A (6. a 7. ročník) a 11 obrázků z kategorie B (8. a 9. ročník). Žáci se pak 22. června konečně dočkali vyhlášení výsledků soutěže s následujícím pořadím:

          Kategorie A

          1. místo – Amálie Gyenesová (7. B)

          2. místo – Elena Hronková (6. A)

          3. místo – Lukáš Herodek (7. B)

          4. místo – Barbora Přikrylová (7. A)

          5. místo – Tereza Rundtová (6. B)

          6. místo – Elena Přibylová (7. B)

          7. místo – Maria Kuzenko (6. A)

          8. místo – Pavel Srneček (6. B)

          9. místo – Eliška Schierová (6. B)

                           Dominika Halousková (7. A)

          10. místo – Adam Košárek (6. B)

                            Lucie Pavlíková (7. B)

           

          Kategorie B

          1. místo – Matěj Horák (9. B)

          2. místo – Rozálie Gyenesová (9. A)

          3. místo – Nela Jordánová (8. A)

                           Tereza Rumplíková (9. B)

          4. místo – Kristýna Kroupová (9. B)

                           Anna Přibylová (8. A)

          5. místo – Natálie Matoušková (8. B)

          6. místo – Daniel Antoníček (9. B)

          7. místo – Nikola Zbořilová (8. B)

          8. místo – Ema Fidermáková (9. B)

          9. místo – Agáta Kučerová (8. B)

           

          Všem soutěžícím děkujeme za moc pěkné obrázky, gratulujeme vítězům a již teď se těšíme na budoucí výtvory v dalším ročníku.

          Za vyučující IT Mgr. Jarmila Balážiová

      • 9. třídy na exkurzi do Macochy
        • 9. třídy na exkurzi do Macochy

        • Dne 8. června 2023 se třídy devátého ročníku vydaly do Moravského krasu, aby objevily krásu tamější jeskyně Macochy. Po příjezdu jsme měli možnost si zakoupit v malém obchůdku suvenýry. K jeskyni nás dovezl vláček, ve kterém byla velká zábava. Na místě byl opět obchod se suvenýry a měli jsme ještě pár minut se porozhlédnout po okolí. Při vstupu do jeskyně panovala nervozita a samozřejmě nemohlo chybět vyprávění o příbězích podle skutečné události o lidech, na které spadl strop jeskyně. Jako první nás čekala „suchá prohlídka“ po jeskyni, kde bylo jen 7-8 stupňů. Při prohlídce nám paní průvodkyně říkala různá fakta a zajímavosti o jeskyni. První část prohlídky měla délku přes 600 metrů a končila krásným pohledem ze dna Macochy.

          Následovala druhá část, a to byly lodičky. Lodičky nás bavily z celé exkurze nejvíce. Na lodičkách nás převzal pan průvodce. Cesta byla kratší a měla kolem 400 metrů. V průběhu nám průvodce vyprávěl zajímavosti a upozorňoval nás na to, abychom se nebouchli do hlavy, protože strop byl nízký.

          Čas se chýlil k obědu. Oběd jsme měli objednaný kousek od Macochy v Chatě Macocha. Abychom se tam dostali, jeli jsme lanovkou, kdy tak cesta netrvala dlouho. Na oběd jsme dostali přírodní kuřecí řízek a hranolky. Po obědě jsme si mohli prohlédnout propast Macochy i shora, ale také zakoupit suvenýry. Nesměla chybět ani zmrzlina na závěr.

          Na cestě autobusem zpátky většina spala, protože jsme byli po celém dni unavení. Domů jsme se vrátili okolo půl třetí odpoledne.

          To byl konec naší výpravy do Moravského krasu a děkujeme paní učitelce Anně Lovichové, že nám vše zařídila a objednala i přesto, že s námi sama jet nemohla. Zároveň děkujeme za krásný zážitek a doprovod našim učitelkám Marii Benešové, Jaroslavě Kurejové a Haně Kubíkové.

          Za žáky 9. tříd sepsala Lenka Cyprianová

      • 8. A a 8. B na výletě do Olomouce
        • 8. A a 8. B na výletě do Olomouce

        • V krásný slunečný den 12. června 2023 se třídy 8. A a 8. B vydaly se svými třídními učiteli a asistenty na poznávací třídní výlet do Olomouce - našeho krajského města.

          Prohlídku obě třídy odstartovaly s průvodcem v osobě učitele Ondřeje Čápa v budově Přírodovědecké fakulty UPOL, z jejíž střechy se nabídl moc pěkný výhled nejen na historickou část Olomouce. Následně se všichni přesunuli přes cestu na krátkou návštěvu voňavého olomouckého rozária a vnější prohlídku olomouckého bastionu. Podél hradeb jsme pak v příjemném letním dopoledni prošli parkem a tzv. michalským výpadem vystoupali k chrámu svatého Michala, který si také zájemci prohlédli zevnitř. Přes Horní náměstí a kolem Konviktu jsme v poklusu dorazili na hlavní lákadlo dne – laser game v garážích blízko náměstí Republiky. Po tomto taktickém souboji jsme pokračovali náročným výstupem na vyhlídku z věže u chrámu svatého Mořice, který, všechna čest, zdolala i řada žáků, kteří trpí strachem z výšek.

          Unaveni po historickém dopoledni všechny děti ožily při následné návštěvě dalšího chrámu, tentokrát však konzumu – obchodního domu Šantovka, kde měly také možnost kromě nákupu poobědvat. Před nákupy také odevzdali průvodcem připravený pracovní list k zajímavostem a památkám Olomouce.

          Všichni jsme se (snad) spokojení vrátili v podvečer v pořádku do Nezamyslic.

          Je skoro ostudou, že kromě obchodního centra Šantovka drtivá většina žáků nikdy nebyla v samotném centru našeho krásného krajského města. Proto doufáme, že jsme jim touto prohlídkou ukázali alespoň část krás Olomouce a inspirovali je pro další výlety i s rodiči a blízkými.

          O. Čáp, Z. Vránová, C. Dočkalová, L. Čech