• Školní kolo olympiády z českého jazyka 2017-2018

        • Ve čtvrtek 28. listopadu 2017 se naše škola, stejně jako v předchozích letech, zapojila do již tradiční olympiády z českého jazyka. Letos se celkem zapojilo devatenáct žákyň a žáků z osmých a devátých tříd. Oříškem se celkově pro všechny stala gramatická část, slohová část, tentokrát na téma Stalo se minulý týden, byla naopak velmi povedená u mnoha ze zúčastněných.

          Ze všech žáků a žákyň se nejlépe, a s výrazným náskokem, umístila Kateřina Kocourková z 8.B. Druhé místo obsadila Hana Burgetová z 9.A, následovaná rozdílem jednoho bodu Terezou Rehákovou z 9.B, která tak obsadila třetí místo.

          Všem vítězkám, ale i všem zúčastněným, patří velké díky za projevenou snahu a originální práce, postupujícím do okresního kola navíc držíme palce a přejeme hodně štěstí.

          Ondřej Čáp

          organizátor školního kola

        • Školní kolo dějepisné olympiády 2017-2018

        • Ve čtvrtek 23. 11. se konalo školní kolo dějepisné olympiády, která je každoročně určena žákům 8. a 9. ročníku. Letos se však opět zúčastnili i zájemci o historii ze 7. tříd a rozhodně nezapadli.

          Díky nadcházejícímu 100. výročí vzniku Československé republiky bylo pro letošní ročník dějepisné olympiády zvoleno téma „To byla první republika aneb Československo v letech 1918 – 1938“.

          Školního kola se zúčastnilo celkem 24 žáků z pěti tříd. Do okresního kola postupuje vítěz a další dva úspěšní řešitelé (tzn. řešitelé s úspěšností aspoň 60% z celkového počtu 65 bodů). V okresním kole nás tedy budou reprezentovat zástupci na prvních dvou místech. Gratulujeme vítězům k pěknému výsledku             i ostatním zúčastněným zájemcům o historii.

          Výsledky

          Mgr. Marie Benešová

      • SOUTĚŽ - pošlete hlas nejhezčímu obrázku - do středy 6. 12. 2017
        • SOUTĚŽ - pošlete hlas nejhezčímu obrázku - do středy 6. 12. 2017

        • Na naší škole probíhala výtvarná soutěž „Žijeme sportem“, která byla určena pro žáky 6. - 9. ročníku.

          Výtvarné práce žáci zpracovávali v programu Malování na počítačích.

          Práce jsou rozděleny podle tříd do dvou kategorií.Obrázky žáků 6.-7. ročníku jsou zařazeny v kategorii A, obrázky žáků 8.-9. ročníku v kategorii B.

          Do užšího výběru bylo vybráno 24 prací.

          Tak jako v minulých ročnících soutěže bude vyhlášena i cena žáků - Hlas diváka, kdy si vy sami zvolíte nejhezčí obrázek.

          Hlasy můžete poslat do středy 6. prosince 2017

          na e-mail: souteznaseskola@seznam.cz

           

          • pro kategorii 6.-7. ročník ve formátu A1 – A12
          • pro kategorie 8.-9. ročník ve formátu B1 – B12

           

          Nominované obrázky a další detaily soutěže naleznete na webu školního časopisu...

           

      • ČEPS Florbal Cup Prostějov - dívky, hoši - 21. a 28.11.2017
        • ČEPS Florbal Cup Prostějov - dívky, hoši - 21. a 28.11.2017

        • Dívky v okresním kole vybojovaly skvělé 4. místo, když 2 zápasy vyhrály a 3 prohrály. Pochvalu zaslouží nejen stabilní hráčky navštěvující kroužek, ale také odvážné dívky poprvé hrající zápas s florbalovou holí. Už teď se těší na další podobné turnaje.

          Hoši byli ve velmi silném týmu, hrajícím na 4 útoky s 2 alternujícími brankáři. Výsledkem byly vysoké výhry nad ostatními týmy 5:1, 9:2, 5:4, ale bohužel také jedna prohra 6:4 s celkem z Němčic. Celkové vítězství a postup do krajského kola byl nadosah, ale přesto mohou být chlapci spokojeni se skvělým  2. místem ve své skupině!

          Vedoucí týmů Mgr. Petr Jordán

      • Volby do školské rady
        • Volby do školské rady

        • Vážení rodiče, po třech letech končí funkční období panu Ing. Danielovi Přecechtělovi a činnost ukončila paní Bc. Alena Trunečková. Do školské rady byli zvoleni jako členové z řad zákonných zástupců žáků. Proto je třeba dle zákona 139/1995 Sb. provést nové volby.

          Volby se uskuteční ve středu 6. prosince 2017. V průběhu třídních schůzek budou předány informace o elektronickém způsobu hlasování, na jehož průběh bude dohlížet volební komise. Každý zákonný zástupce může hlasovat pro maximálně dvě jména z navržených kandidátů. Volba je tajná. Volby se budou řídit Volebním řádem, který vydal zřizovatel školy. Členem školské rady se stanou dva kandidáti s nejvyšším počtem získaných hlasů.

          Členství v školské radě je čestné, zaniká uplynutím funkčního období, odstoupením, odvoláním, úmrtím, zrušením školské rady, odsouzením člena pro úmyslný trestný čin. Členství v školské radě zaniká zákonnému zástupci žáka, jestliže tento přestal být žákem školy.

          Pokud máte zájem kandidovat, nahlaste tuto skutečnost vedení školy nejpozději do pondělí 4.12.2017 (osobně, telefonicky, e-mailem - viz kontakty školy).

           

          Co je to školská rada a čím se řídí (k přečtení na webu školy)

           

          Školská rada má podle §168 Školského zákona zejména tyto kompetence: 

           

          (1) Školská rada

          a) vyjadřuje se k návrhům školních vzdělávacích programů a k jejich následnému uskutečňování,

          b) schvaluje výroční zprávu o činnosti školy,

          c) schvaluje školní řád, ve středních a vyšších odborných školách stipendijní řád, a navrhuje jejich změny,

          d) schvaluje pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků v základních a středních školách,

          e) podílí se na zpracování koncepčních záměrů rozvoje školy,

          f) projednává návrh rozpočtu právnické osoby na další rok, a navrhuje opatření ke zlepšení hospodaření,

          g) projednává inspekční zprávy České školní inspekce,

          h) podává podněty a oznámení řediteli školy, zřizovateli, orgánům vykonávajícím státní správu ve školství a dalším orgánům státní správy,

          i) podává návrh na vyhlášení konkursu na ředitele školy.

           

           

          Nové složení školské rady bude zveřejněno na webu školy.

           

           

      • Poznávací zájezd do Vídně a Hinterbrühlu - 14.11.2017
        • Poznávací zájezd do Vídně a Hinterbrühlu - 14.11.2017

        • Výuku cizího jazyka se snažíme našim žákům zprostředkovat různě. A tak i letos byla zorganizována 14. listopadu jednodenní poznávací cesta. Že je to akce oblíbená, o tom svědčí každoroční zájem dětí, letos jich jelo 61 – hlavně z 8. a 9. tříd, které byly doplněny několika žáky 7. ročníku.

          Prvním našim cílem byl Hinerbrühl s největším podzemním jezerem v Evropě – Seegrotte, kde nás čekala plavba na loďkách. Další zastávkou byla Vídeň. Na náměstí Marie Terezie jsme navštívili Umělecko-historické muzeum, i když bylo v plánu Přírodovědné. Prohlédli  jsme si expozici artefaktů starého Egypta, Mezopotámie a antické kultury. Druhé patro nás seznámilo s obrazy světových mistrů. Na přání mnoha žáků jsme se na zpáteční cestě zastavili v nákupním centru PRIMARK.

          Počasí nám přálo, takže jsme společně prožili krásný den. Nezbývá než poděkovat třídním učitelům, naší průvodkyni, řidiči za bezpečnou  jízdu a všem žákům za bezproblémové chování. Za rok zase?                                                   

          Dana Svobodová

      • Tištěný i webový Písařík je druhým nejlepším školním časopisem v republice
        • Tištěný i webový Písařík je druhým nejlepším školním časopisem v republice

        • V pátek 10. listopadu se na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně konalo celostátní setkání finalistů soutěže „Školní časopis roku 2017“.

           

          Zástupkyně naší redakce – Nella Kučerová, Kristýna Popirecinii, Michaela Malá a Adéla Cesarová – se zúčastnily nejen slavnostního vyhlášení celostátního kola soutěže, ale také se aktivně zapojily do novinářských dílen, workshopů s fotografy či žurnalisty a do dalších akcí pořádaných v rámci akce Multimediální den.

          A jak jsme v soutěži dopadli?

          Hlavní kategorie:

          • Tištěný časopis žáků 2. stupně ZŠ - 2. místo
          • Webový časopis žáků ZŠ - 2. místo

          V dalších kategoriích:

          • Obsah - 1. místo
          • Grafika - 2. místo

           

          Tento úspěch byl společným dílem celé redakce, která na tvorbě časopisu pracovala celý rok. Všem redaktorům a redaktorkám za jejich práci děkuji a blahopřeji jim k tomuto skvělému výsledku.

           

          Mgr. Jarmila Krupičková

      • Předvánoční dílničky ve ŠD aneb "Tvoříme s rodiči"
        • Předvánoční dílničky ve ŠD aneb "Tvoříme s rodiči"

        • V pondělí 13.listopadu  se ve ŠD otevřely dveře i pro rodiče našich dětí.

          Společnými silami se tentokrát vrhli na keramickou hlínu a další přírodní materiály. Jejich počáteční nesmělost vystřídal pracovní zápal a jejich výrobky již začaly připomínat atmosféru blížících se vánočních svátků.

           

          Vychovatelky ve ŠD