• HRAJEME SI NA ROBINSONY
        • HRAJEME SI NA ROBINSONY - motivační odpoledne ve ŠD

        • Dne 27. září 2023 se paní vychovatelky a děti ze 4. oddělení rozhodly proměnit školní družinové hřiště za školkou na Robinsonův cizokrajný ostrov s mnoha úkoly a nástrahami pro děti z 5. a 6. oddělení, tedy prvňáčky.

          V dětech jsme se tak rozhodli podpořit nejen kreativitu při vyrábění různých stanovišť, smysl pro férovou hru, či fyzické zdatnosti, ale také čtenářskou gramotnost.

          Všechny děti se tak seznámily s poutavým příběhem od D. Defoa Robinson Crusoe a mohly si samy na sobě vyzkoušet cestu přes řeku mezi krvelačnými krokodýly, skok přes ohniště, souboj se žralokem…

          Aby se tolik nebály, pomáhala jim paní vychovatelka z 1. třídy se slečnou praktikantkou.

          Všem dětem se po strastiplné cestě nakonec podařilo splnit všechny úkoly a dostat se nejen k pirátské lodi , ale setkat se i s Robinsonem a jeho věrným přítelem Pátkem. V cíli je navíc čekala sladká odměna.

          Vychovatelky Carmen Dočkalová, Iva Friedbergová, Renata Kyseláková a praktikantka Kristýna Smolarčíková

      • Ukliďme Česko - podzim 2023
        • Ukliďme Česko - podzim 2023

        • Ve středu 27. září 2023 se vydaly 5. až 9. třídy opět „do ulic“. Již tradiční a oblíbenou akci organizuje naše škola každý rok. Letos nám vyšlo krásné počasí, o což tak byl úklid příjemnější. Spolu se svými třídními učiteli a asistenty pedagoga si žáci rozdělili trasy, aby se uklidilo co nejvíce míst (například hřiště, okolí školy, splav a nádraží v Nezamyslicích, přilehlé cyklostezky, Mokroš, Víceměřice, Doloplazy atd.). Letos úklid také termínově vyšel tak, že jsme Nezamyslice a jejich okolí zvelebili před hody, a to nejen úklidem, ale i sázením nových ibišků v blízkosti hasičárny.

          Shodli jsme se na tom, že tentokrát odpadků moc nebylo. Kdo ví, zda je to lepší uvědomělostí občanů, pečlivou péčí obecních zaměstnanců anebo vyšším porostem. Kde byla pravda se snad dozvíme po dalším, tedy jarním, úklidu.

          Mgr. Anna Lovichová

      • Oznámení o vyhlášení volného dne (ředitelského volna) v ZŠ
        • Oznámení o vyhlášení volného dne (ředitelského volna) v ZŠ


        • Na základě § 24, odstavce (2) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) vyhlašuje ředitel Masarykovy základní školy a mateřské školy Nezamyslice po projednání se zřizovatelem školy 1 volný den:

           

          - pátek 29. 9. 2023 pro žáky základní školy.

           

          Důvodem jsou organizačně-technické důvody.

          V tento den nebude zajištěn provoz školní družiny ani školní jídelny pro žáky.

          Rodiče obdrželi s předstihem samostatnou zprávu o organizaci školního roku.

          Děkujeme za pochopení.

           

          Mgr. Petr Jordán, ředitel školy

      • ŠD - Pomáháme pohybem
        • ŠD - Pomáháme pohybem

        • Od 14. do 23. září se ŠD zapojila do 9. ročníku akce: „Hýbejte se s Teribearem aneb Prima pohyb s medvědem“.

          Naší účastí – ať během či chůzí – byl připsán do celkového výtěžku Nadace Terezy Maxové (za každé oddělení) charitativní příspěvek ve výši 500 Kč.

          Tím jsme pomohli dětem, které nemají tolik štěstí jako my.

          Vychovatelky a děti Š

      • Mezinárodní den čokolády ve ŠD - 13. 9. 2023
        • Mezinárodní den čokolády ve ŠD - 13. 9. 2023

        • A jak jej oslavit? No přece nějakou dobrou čokoládou!

          A tak ČOKOLÁDA měla v tento den - ve všech odděleních ŠD - jedno jméno, ale mnoho chutí i podob.

          Sladký svátek si užily nejen děti, ale i dospělí. 

          Vychovatelky ŠD

      • Novinky ve školní knihovně + výpůjční doba
        • Novinky ve školní knihovně + výpůjční doba

        • Začátek školního roku 2023/2024 je bohatý na nové tituly v naší knihovně. Díky darům pedagogů přibylo mnoho krásných knih. Z novinek nabízíme níže ukázky a zároveň bychom všechny čtenáře rádi nalákali nejen na zmíněné novinky, ale i na ostatní knihy z krásné literatury.

          Letošní půjčovní doba knihovny bude každé úterý o velké přestávce, tedy v 9:10 - 9:30 hod., v případě zájmu se lze domluvit samozřejmě individuálně.

          Na všechny čtenáře se v tomto novém školním roce srdečně těší knihovnice Jana Kocourková.

      • Adaptační kurz šestých tříd - „MajBal“
        • Adaptační kurz šestých tříd - „MajBal“

        • Ve dnech 14. a 15. 9. se naše šesté třídy se svými třídními učiteli Mgr. Jarmilou Balážiovou a Mgr. Pavlem Majoršinem zúčastnily Adaptačního kurzu „MajBal“ v kempu Žralok v podzámčí Plumlovského zámku.

          Na náš Adaptační kurz jsme se dopravili vlakem a autobusem. Již cesta byla plná dobrodružství a legrace. Po dopoledním příchodu do kempu se děti ubytovaly v chatkách a po snězení všech zásob z domova se začalo s plánovaným programem.

          Program pro děti byl bohatý a nabitý herními prvky na posílení společné práce, kooperace skupiny a sblížení se s kolektivem. Skoro všechny děti absolvovaly hry s nebývalým nadšením a dravostí jim vlastní.  Po celou dobu bylo zajištěno stravování přímo v kempu, kde se nám děti snažily ukázat, jak krásně umí stolovat. 😊

          Po splnění odpoledního programu a nakrmení divé zvěře následoval sběr dřeva a rozdělání táborového ohně. Večerní opékání špekáčků jsme prokládali opět hrami, zpěvem, hudbou a reflexí. Večerku jsme, i přes neodbytnou snahu dětí, dodrželi skoro přesně.

          Druhý den, nám začal již tradiční rozcvičkou, do které se však mnohým nechtělo. Po lítém boji s uklízením chatek jsme vyrazili na závěrečnou bojovou hru mimo areál kempu. Hra na záchranu kouzelného tvora dopadla dobře, pták Fénix byl zachráněn i přes drobné problémy u plnění úkolů. Po návratu do kempu jsme si dali oběd a vyrazili vstříc zpátečnímu autobusu.

          Děkuji za spolupráci svým kolegům a vedení školy, s budování příjemné atmosféry ve třídách a nezbytnou podporou tolerance a otevřené komunikace uvnitř jejich skupin díky absolvování Adaptačního kurzu.

          Za tým kolegů Ing. Jaroslava Kurejová – metodik prevence

      • PEŠKY DO ŠKOLY
        • PEŠKY DO ŠKOLY

        • Hned v příštím týdnu, to je ve dnech 18. - 22. září 2023, se naše škola zapojí do celorepublikového projektu Pěšky do školy. Tento projekt je organizován jako podpora Evropského týdne mobility a Dne bez aut. Cílem akce je nejen motivovat děti ke zdravému pohybu, ale motivovat také jejich rodiče ke snížení počtu aut před školou v ranní špičce, zvýšení bezpečnosti a snížení uhlíkové stopy.
          Každá třída bude soutěžit jako jeden tým. Každý den tak v době mezi 6:45 - 7:15 hod. ráno si děti dojdou, či na kole dojedou, pro razítko na dětské hřiště do parku. Ve škole se tímto razítkem prokáží správci týmu, popř. třídnímu učiteli, který povede záznamový arch. Vše bude probíhat v duchu fair play pod dohledem třídních učitelů. V pátek pak budou vysbírány záznamové archy a zaslány k vyhodnocení pořadatelům akce. Těšíme se na co nejvíce prošlapaných kilometrů!

          Za ŽP Jana Kocourková