• Nebe a voda aneb 7. A na třídním výletě
        • Nebe a voda aneb 7. A na třídním výletě

        • Na třídní výlet vyrazila v pátek 22. června naše třída 7. A. Po příjezdu do Olomouce nás nejprve čekal program v lanovém centru Proud. Zde jsme po úvodních hrách a zdolávání nízkých překážek sebrali veškerou odvahu a vypravili se do nebe – na vysoké překážky. Týmová spolupráce byla posílená vzájemným jištěním ve trojicích a hlavně při závěrečném skoku, kdy celá třída jistila odvážlivce, kteří se při skoku z vysokého sloupu pokusili zavěsit na hrazdu. Závěr pobytu v oblacích patřil obří houpačce, která nás všechny nadchla.

          Po obědě jsme se vypravili na vodu. Meandry řeky Moravy a krásu okolních lužních lesů jsme měli možnost poznat z raftů v úseku od Chomoutova do Olomouce. Že je voda mokrá poznali nejen ti, kteří do ní spadli při přenášení raftů přes napadané kmeny, ale i ti, kteří se pokusili raft oběhnout kolem dokola nebo pádlovat vestoje. A aby to nebylo ostatním líto, většina se do vody vrhla dobrovolně při dojezdu a úklidu raftů.

          Z výletu jsme se vraceli pozdě odpoledne - unavení, špinaví, ale spokojení a plni zážitků.

          Alice Košárková, Ondřej Čáp a žáci 7. A

      • Škola v přírodě – Kouty nad Desnou
        • Škola v přírodě – Kouty nad Desnou

        • V pondělí 4. června se žáci 2. A  a 3. A vydali vlakem se svými učitelkami a asistentkami na pětidenní pobyt do Loučné nad Desnou v Jeseníkách.

          Ubytovali jsme se v Penzionu Oaza, který se nachází v blízkosti vlakového nádraží, což umožnilo dobře cestovat do blízkého okolí. Počasí nám přálo a každý den nám svítilo sluníčko, kromě pondělní hodinové spršky, která prověřila nově zakoupené pláštěnky. Ani to ale nikomu nevadilo, protože déšť se spustil v blízkosti nákupního střediska, kde se děti schovaly a jejich nemalé finanční hotovosti z domu tak dostaly zabrat. Poté jsme pokračovali do krásného zámeckého parku a zahráli si první soutěž.

          V dalších dvou dnech jsme navštívili zámek ve Velkých Losinách a rozhlednu Bukovka v Rapotíně, která byla součástí naučné stezky. Děti využily k osvěžení Lesní balneo, sbíraly jahody a borůvky, našly letošní první praváky a žasly nad krásou lesa a přírody.

          Ve čtvrtek jsme vyrazili do Pohádkového lesa v Koutech nad Desnou. Zde hlavně hochy zaujal protékající potůček, takže o zábavu bylo postaráno. Naštěstí mokré nohavice stačily uschnout a z bot opadalo bláto, tak jsme se navečer mohli vrátit vlakem na ubytovnu. Každý den jsme pro děti připravili hry a soutěže - nechyběla rozcvička pro ranní ptáčata, závěrečná diskotéka s programem, který si děti samy připravily, a stezka odvahy pro otrlé. Ubytování bylo čisté a útulné, strava znamenitá.

          V pátek děti využily velké dětské hřiště k poslednímu dovádění, poté si sbalily svá zavazadla a po obědě vyrazily spolu s námi vlakem zpět do náručí svých rodičů, kteří je již netrpělivě očekávali. Celá akce se obešla bez nemoci a úrazů.

          Na závěr bychom rádi poděkovali všem rodičům za sponzorské dary, především panu Oulehlovi a panu Dosoudilovi, kteří nám dopravili všechny batohy na školu v přírodě a také zpět.

          M. Oralová a M. Horáková

           

      • Technická soutěž Univerzity Palackého v Olomouci
        • Technická soutěž Univerzity Palackého v Olomouci

        • Dne 6. 6. 2018 se naše škola zúčastnila IV. ročníku Technické soutěže, jež byla zaměřena na tvůrčí a technické dovednosti žáků. Tuto soutěž vyhlásila Katedra technické a informační výchovy Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Do finálového kola bylo z cca 100 účastníků vybráno 16 finalistů, mezi nimi také Petr Mlčoch ze 7. A se svojí karnevalovou maskou. Úkolem finálového kola bylo postavit most. Žáci měli k dispozici různé dřevěné součásti, drát, lepenku i plast a také nářadí v dílnách a časový limit tři a půl hodiny. Petr Mlčoch se umístil na krásném třetím místě v kategorii mladších žáků. Gratulujeme!

          Mgr. Barbora Bártová