• McDonald's cup Prostějov
        • McDonald's cup Prostějov

        •        Dne 16. a 17. dubna 2018 proběhlo v Prostějově okresní kolo fotbalového turnaje McDonald´s Cup. Družstvo mladších žáků prvního stupně ve složení Jakub Křepelka, Daniel Pinkas, Tadeáš Hýsek, Matyáš Bartolšic, David Kyselák, Tobiáš Pospíšil, Tomáš Žampach, Adam Šášek a Pavel Šinál se umístilo na pěkném 4. místě.

                     Družstvo starších žáků prvního stupně ve složení Ladislav Kadlec, Adam Přikryl, Matěj Matušinec, Štěpán Saulich, Tobiáš Pijáček, František Pavelka, Patrik Musil, Jan Vašina, Vojtěch Vašina a David Pořízka se umístilo na skvělém druhém místě skupiny A. Postupují tak do okresního finále, které se bude konat 7. května 2019 v Prostějově.

                   Všem zúčastněným děkujeme, velké poděkování patří také trenérům panu Hýskovi, panu Moravcovi a panu řediteli Mgr. Jordánovi, v neposlední řadě také vedoucímu akce panu učiteli Mgr. Sloukovi.

      • Biologická olympiáda - okresní kolo
        • Biologická olympiáda - okresní kolo

        • Dne 10. 4. 2019 proběhlo na GJW v Prostějově okresní kolo biologické olympiády. Naši školu reprezentovala Anna Přecechtělová ze 7. A. V její kategorii D soutěžilo celkem 19 žáků. Zabojovala a umístila se na krásném 6. místě.

          Blahopřejeme a děkujeme za reprezentaci naší školy.

                                                                                                                      Mgr. Anna Lovichová

      • Ukliďme svět – Ukliďme Česko!
        • Ukliďme svět – Ukliďme Česko!

        • Dne 5. dubna se naše škola zapojila do celorepublikové akce „Ukliďme svět – Ukliďme Česko!“ Třídy od 5. do 9. ročníku pod vedením svých vyučujících vyrazily na předem určené trasy. 5. třídy do Víceměřic, 6. A a 7. A do parku, 6. B na cyklostezku k Mokroši, 7. B kolem mostu ke splavu a k nádraží. 8. A vysadila dvě magnólie v parku, uklízeli u kostela a kapličky. 8. B šla cyklostezkou od Těšic do Tištína, 9. A od kostela ke hřbitovu a 9. B k Dřevnovicím. Žákům se podařilo vyčistit velkou část veřejného prostranství obce i blízkého okolí. Vrhali se neohroženě pro odpadky i do obtížně přístupných míst a některé „nálezy“ byly zajímavé.

          Děkujeme paní místostarostce D. Pavlíkové za pomoc při realizaci a Městysu Nezamyslice za odvezení odpadu z parku. Akci jsme si užili díky slunečnému dopoledni a příležitosti udělat společně něco dobrého pro přírodu a naše okolí.

                                                                                                                  Mgr. Dana Svobodová

      • Ptačí budky pro sýkorky - 26. března 2019
        • Ptačí budky pro sýkorky - 26. března 2019

        • Dne 26. března vyvěsili žáci 8. B spolu se svými pedagogy v parku dvě budky pro sýkory. Při práci nám asistoval místní občan pan J. Foltýn. Na stromech jsme pozorovali škůdce – kolonie ploštic, které napadly stromy. Vyvěšením budek naše péče končit nebude, o budky se budeme dál starat tak, že po ukončení hnízdní sezóny budky vyčistíme od hnízdního materiálu a trusu a připravíme vše na další hnízdění.


                                                                                                     Mgr. Dana Svobodová
           

      • Prvňáčci v knihovně
        • Prvňáčci v knihovně

        • Dne 28. 3. 2019 se vydalo téměř čtyřicet prvňáčků navštívit knihovnu v Mořicích. Protože chceme, aby děti získaly zájem o čtení, doufali jsme, že tato akce bude skvělou motivací.

          V zámeckých prostorách nás přivítal knihovník Tomáš Pavelka. První skupina žáků se přesunula do odpočinkové části, kde se usadili v pohodlných křeslech a měkoučké sedačce. Sledovali kreslené pohádky O pejskovi a kočičce.

          Druhá skupina si vyslechla čtenou verzi stejnojmenné knihy a se zájmem děti odpovídaly na kladené otázky. Tomáš měl přichystané pracovní listy a děvčata i chlapci plnili úkoly. Po svačince se skupinky žáků vyměnily. Závěrem jim byly nabídnuty tituly vhodných knih pro jejich věkovou kategorii, byl vysvětlen postup, jak se přihlásit do knihovny a sděleny další cenné informace.

          Po celou dobu zde vládla příjemná atmosféra a pohoda nám vydržela i na zpáteční cestě do školy. Všichni jsme byli spokojeni. Děkujeme Tomáši Pavelkovi za jeho ochotu se nám věnovat, a když budou děti umět už všechna písmenka, do knihovny se vrátíme a ukážeme naše čtenářské dovednosti.

                                        Iveta Dragonová, Vladimír Jakoubek

      • Školní družina na dopravním hřišti
        • Školní družina na dopravním hřišti

        • Krásné slunečné počasí využily děti 5. a 6. odd. ŠD dne 5. 4. 2019 na DDC v Prostějově.

          Na dopravní hřiště doprovázel děti pan policista Tomáš Buriánek, který dětem cestou zodpovídal spoustu otázek. Přímo v „akci“ se nás na hřišti ujali pracovníci dopravního centra v čele s paní Holickou.

          Za super strávené odpoledne a spoustu informací týkajících se pravidel silničního provozu patří všem zúčastněným velký dík.

          Jana Fialová a Renata Kyseláková